"Niet bang voor terugkeer naar Sclessin"

Imoh Ezekiel is woensdagnamiddag voorgesteld bij Anderlecht. De Nigeriaanse spits van het Qatarese Al Arabi speelt voor één seizoen op huurbasis bij paars-wit, de eeuwige rivaal van zijn ex-club Standard. “Ik weet wat er vorig seizoen gebeurd is met Steven Defour bij zijn terugkeer op Sclessin, maar ik heb geen schrik.”

Na zijn korte uitleenbeurt aan Standard, trainde Ezekiel de afgelopen weken en maanden alleen, in afwachting van een nieuwe uitleenbeurt. “Ik ben nog niet honderd procent, maar ik heb geprobeerd fit te blijven. Dat wil zeggen: veel lopen, met of zonder fitnesscoach. Geen voetbal, dat is voor mij zoals een drug die je mist. Ik ben dus blij dat ik bij Anderlecht kon tekenen.”

Voor Ezekiel is de Jupiler Pro League als thuiskomen. “Voor mij was het belangrijk in België te kunnen blijven, ik ken het kampioenschap goed. Anderlecht wint veel trofeeën, dus voor mij is het een goeie club.”

Ezekiel speelde tussen 2012 en 2014 voor Standard. Bij de Rouches maakte hij in 91 wedstrijden 32 doelpunten. Ook bij Anderlecht zal hij voor de doelpunten moeten zorgen, nu topschutter Aleksandar Mitrovic naar Newcastle is vertrokken. 

255 keer gelezen