Pereira en Januzaj winnen met United

Manchester United heeft op stage in de Verenigde Staten de San Jose Earthquakes verslagen (3-1). Louis van Gaal vond het maar een flauwe match van zijn team, op de prestatie van Andreas Pereira na. De Braziliaanse Belg pikte zijn doelpuntje mee in Californië.

Het duel met San José Earthquakes maakte deel uit van het oefenprogramma van United in de Verenigde Staten. Net als vorig jaar speelt het daar wedstrijden die onderdeel zijn van de zogeheten International Champions Cup. Onder meer FC Barcelona, Paris Saint-Germain en Chelsea doen ook mee aan dat toernooi.

Manchester United speelde zijn tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding. De eerste helft kon Louis van Gaal nog bekoren, met doelpunten van Mata en Depay, maar de tweede helft vond hij maar niks. Aanwinst Bastian Schweinsteiger overtuigde niet. "Die was ook slecht", won Van Gaal er geen doekjes om. "Ik zag maar één lichtpunt en dat was Pereira." Andreas Pereira stond na de rust samen met Adnan Januzaj op het terrein. Net na het uur kopte de aanvallende middenvelder een voorzet van Lingard binnen. Marouane Fellaini kwam niet in actie.

Pereira is een 19-jarige speler, geboren in België en opgeleid bij PSV. Hij doorliep de Belgische jeugdselecties. Sinds vorig jaar speelt hij voor de beloften van Brazilië, het land van zijn vader.

Zaterdag spelen Barcelona en United tegen elkaar in Santa Clara. De 'Red Devils' treffen ook nog Paris Saint-Germain (29 juli). In augustus komt United in actie in de voorronde van de Champions League. Barcelona speelt nog tegen Chelsea (29 juli) en Fiorentina (2 augustus).