STVV wil supporters thuis doen voelen

Promovendus Sint-Truiden zorgt dit openingsweekend meteen voor een primeur in het Belgisch voetbal. Bezoekende ploegen worden voortaan op Stayen onthaald in de kleuren van hun club. Brugse supporters zullen vrijdag dus in blauw-zwart truitjes worden bediend in de kantine. Zo wil de club er voor zorgen dat de bezoekers zich beter thuis voelen op verplaatsing.

STVV deed het idee op bij Cardiff FC. Daar is het een traditie dat de supporters in de voetbalkantine van de bezoekers bediend worden in de kleuren van hun eigen club.

“Het is een primeur voor België, en de kans is reëel dat het snel gekopieerd wordt bij andere clubs. Het initiatief wordt heel goed onthaald. De truitjes worden na de wedstrijd verloot onder de bezoekende fans. Het is een overkoepelende supportersvereniging die de winnaars uit een grote pot trekt”, zegt Sven Menten, wedstrijdorganisator van STVV. “Wij denken ook dat de sfeer daardoor rustiger zal zijn, gewoon al omdat de mensen goed ontvangen worden,” zegt Peter Onkelinx.

“Tegen Club Brugge en andere topclubs wordt een vol huis verwacht en wij willen dat de bezoekers tevreden terugkomen naar onze voetbaltempel.”

531 keer gelezen