Charleroi verwacht opnieuw stevig duel

Charleroi verdedigt morgen in en tegen Beitar Jeruzalem een 5-1 zege in de terugwedstrijd van de tweede voorronde van de Europa League. Deze morgen verzamelden de Karolo's om naar Israël af te reizen. Net als in de heenwedstrijd, door de Israëliërs met zijn negenen beëindigd, verwachten de technische staf en de spelers van Charleroi een stevig duel. "Het is erg belangrijk dat we onze emoties in toom houden", liet coach Felice Mazzu dinsdag optekenen.

Een 30-tal Charleroi-supporters maakt mee de verplaatsing naar het Teddy Stadium, dat een capaciteit heeft van 35.000 toeschouwers. "We treden aan tegen een club en een volk met veel trots", stelde Mazzu. "Na hun zware nederlaag tegen ons zijn ze voor hun supporters gebrand op revanche."

Volgens Mazzu zullen zijn spelers pas nu echt gewaarworden dat ze in de Europa League in actie komen. "De heenmatch leek een wedstrijd zoals alle andere, vooral omdat we thuis speelden", verklaarde Mazzu. "Nu nemen we het vliegtuig, spelen we in een vreemd stadion,... De context zal helemaal anders zijn, deze keer spelen we echt in Europa."

"De eerste minuten zullen belangrijk zijn, in de beginfase moeten we hen in bedwang houden", zei linksachter Francis N'Ganga. Bij kwalificatie botst Charleroi in de derde en voorlaatste voorronde op het Oekraïense FC Zorya Luhansk. Maar bij Charleroi wil men nog niet denken aan de volgende ronde. "Vond de loting vorige week vrijdag plaats? Dat wist ik niet", aldus N'Ganga. "Of ik wil weten wie we in de derde voorronde zouden kunnen ontmoeten? Liever niet."

Naar verwachting zal de scheidsrechter van dienst een drukke avond hebben. "Ik ben niet beducht op dit vlak, maar we zullen aandachtig zijn wat betreft beslissingen die nadelig zijn voor ons", vervolgde Mazzu. "Ikzelf zal ervoor moeten zorgen dat ik de ploeg niet zenuwachtig maak. Het is erg belangrijk dat we onze emoties in toom houden."  Clément Tainmont, vorige week op het veld tijdens de 5-1 zege, zal donderdag niet in actie komen. Hij sukkelt met een ontsteking aan de lendenspier.

245 keer gelezen