Gillet eerste doelman KV Mechelen

Niet Colin Coosemans, maar wel Jean-François Gillet wordt de eerste doelman van KV Mechelen. Dat zegt coach Aleksandar Jankovic in Gazet van Antwerpen. “Gillet kan door zijn ervaring veel rust in de ploeg brengen, dat misten we vorig seizoen in bepaalde situaties.”

Coosemans, vorig seizoen aan de slag bij Waasland-Beveren, tekende in januari een contract bij Malinwa met de bedoeling om dit seizoen als eerste doelman te starten. Hij reageert erg ontgoocheld: “Zes maanden lang keek ik ernaar uit om in doel te staan. Dus dit is heel zuur.” Aleksandar Jankovic licht zijn keuze toe: “Gillet en Coosemans zijn allebei topkeepers en zijn er allebei klaar voor. Maar de ervaring van Gillet heeft de doorslag gegeven.”

Rode Duivel Jean-François Gillet speelt na zestien jaar in Italië opnieuw in de Belgische competitie en start zaterdag dus tegen KV Oostende. “Ik kwam naar Mechelen om te spelen, dus het is logisch dat ik blij ben. Nu is het aan mij om te bewijzen dat de coach de juiste keuze heeft gemaakt.”

536 keer gelezen