Mboyo & Kage in Genkse C-kern

De situatie van Ilombe Mboyo en Hervé Kage is niet meteen rooskleurig. Zij zitten samen met onder andere Steeven Jospeph-Monrose en Fabien Camus in de Genkse C-kern. Dat zijn spelers waar nieuwe coach Peter Maes niet meer op rekent en dus weg mogen. Uitzondering is wel Mboyo: hij revalideert nog steeds van een blessure en als hij opnieuw fit is wordt er geëvalueerd of hij bij de Limburgers mag blijven of niet.

Veel onduidelijkheid bij Racing Genk omtrent voormalig aanvoerder Ilombe Mboyo. Hij stond samen met onder andere Hervé Kage en Steeven Joseph-Monrose niet op de ploegfoto. Hij heeft voorlopig ook nog geen rugnummer toegewezen gekregen. Bij Genk bevestigen ze dat er een evaluatie volgt om te zien of ‘Petit Pelé’ mag blijven of niet. De houding van Mboyo tijdens zijn revalidatie is daarbij heel belangrijk.

Mboyo kwam twee seizoenen geleden voor iets meer dan 4 miljoen euro over van AA Gent. Nooit hadden de Limburgers meer betaald voor een speler. Maar onder andere de houding van Mboyo vorig seizoen en de moeizame revalidatie zorgen ervoor dat z’n toekomst bij Genk hoogst onzeker is. 

1478 keer gelezen