Officieel: Mitrovic naar Newcastle

Het is nu ook officieell: Newcastle heeft de komst van Anderlecht-spits Aleksandar Mitrovic bekend gemaakt. De Serviër heeft vandaag een contract van vijf seizoenen bij de Magpies getekend. Naar verluidt betaalt Newcastle zo’n 18 miljoen euro aan Anderlecht. “Ik ben heel blij om voor Newcastle te gaan spelen” zegt Mitrovic op hun website.

Mitrovic streek in de zomer van 2013 neer in Anderlecht. Dat hem voor 5 miljoen euro haalde van Partizan Belgrado. Bij z’n debuut scoorde Mitrovic meteen twee keer. Hij werd dat seizoen ook kampioen met Anderlecht. Ook vorig seizoen was Mitrovic goed bij schot. Hij werd topschutter in de Belgische competitie met 20 doelpunten. In totaal scoorde hij 47 goals in 90 wedstrijden voor Anderlecht. In de competitie alleen zat hij aan een gemiddelde van 1 doelpunt per 2 matchen. Bekijk in bovenstaand filmpje nog eens alle competitiedoelpunten van de Serviër.

De transfer hing al een tijdje in de lucht, maar is nu dus officieel. “Newcastle is een grote club met een grote geschiedenis. Er speelden hier veel bekende namen zoals Alan Shearer, die nog steeds een idool boor mij is” zegt Mitrovic. Shearer scoorde maar liefst 148 keer voor de club. 

255 keer bekeken