Ryan vertrekt bij Club Brugge

Club Brugge verliest naar alle waarschijnlijkheid één van z’n absolute sterkhouders. Doelman Matthew Ryan legt vandaag z’n medische testen af bij de Spaanse topper Valencia. De 23-jarige Australiër speelde sinds 2013 voor Club Brugge. Hij werd al snel een publiekslieveling bij blauw-zwart. De voorbije twee seizoenen werd Ryan ook verkozen tot doelman van het jaar.

“Als ik slaag voor mijn medische testen zal ik Club inderdaad verlaten. Het was een plezier om in zo’n warme en familiale club te kunnen werken” zegt Ryan op de website van Club. “De club deed er alles aan om me nog een extra jaar te kunnen houden. Maar ik voel dat het tijd is om deze stap te zetten. Vorig jaar sloeg ik een mooi aanbod af, maar deze keer kon ik echt niet weigeren.” Valencia werd vorig jaar vierde in de Primera Division en speelt ook de voorrondes van de Champions League.

“We zien Mat niet graag vertrekken” zegt Vincent Mannaert. “Maar we beseffen dat dit een logische volgende stap in zijn carrière is. Dit afscheid doet wel niets af van onze ambities voor het volgende seizoen. We maken al volop werk van vervanging.” Ryan slaagde er niet in om kampioen te worden met Club Brugge, maar vorig seizoen won hij wel de beker van België. “Ik wil tenslotte nog eens “a big thank you” zeggen aan de beste fans van België” besluit Ryan.

Mat2 from Club Brugge on Vimeo.

674 keer bekeken