Blatter krijgt 'gelddouche'

Sepp Blatter heeft vlak voor een persconferenties enkele valse dollarbiljetten naar het hoofd gekregen. De Britse komiek Simon Brodkin smeet het geld “namens Noord-Korea 2026”. Blatter reageerde geërgerd en stelde de persconferentie meteen uit. Vandaag raakte ook bekend dat de nieuwe voorzitter pas op 26 februari 2016 verkozen zal worden.

FIFA zal dus pas volgend jaar een opvolger kiezen voor Sepp Blatter. Die maakte begin juni, enkele dagen na zijn herverkiezing als FIFA-voorzitter, bekend dat hij toch aftrad. De Zwitser nam die onverwachte beslissing nadat hij opnieuw onder vuur kwam te liggen na nieuwe corruptieschandalen. Nu de verkiezing pas volgend jaar plaatsvindt, krijgt Blatter toch zijn zin. De Europese tegenstanders van Blatter hadden de verkiezingen liever al eind dit jaar gezien. Blatter zei wel dat hij zich niet opnieuw kandidaaat zal stellen.

De Fransman Michel Platini lijkt grote kans te maken om Blatter op te volgen. De 60-jarige UEFA-voorzitter stelde zich wel nog niet officieel kandidaat. Maar Platini zou wel de steun krijgen van vier van de zes confederaties hebben. Enkel Afrika en Oceanië steunen Platini niet.

Foto: Twitter (@Channel4News)

713 keer bekeken