Venanzi: "Standard z'n ziel teruggeven"

Bruno Venanzi kocht eind juni alle aandelen van voetbalclub Standard van Roland Duchâtelet. Venanzi nam de club helemaal in handen en klinkt ambitieus: “We willen om de twee jaar een prijs, maar eerst wil ik Standard z’n ziel teruggeven” zegt hij in de kranten.

Venanzi heeft ook de grove borstel gehaald door de spelerskern, die uit zo’n 45 spelers bestond. “Wat ben je met zoveel spelers?” vraag Venanzi zich af. “Zo hebben we ook de loonmassa kunnen terugschroeven en ruimte gemaakt voor gerichte versterkingen. Het is bovendien ook gedaan met spelers kopen en die dan uit te lenen. Ik wil geen voorzitter zijn die tien spelers koopt waarvan ik er dan maar eentje voor veel geld verkoop."

Met Knockaert, Santini, Yattara, Kasmi en El Messaoudi als nieuwkomers kan Standard met een volwaardige kern aan de competitie beginnen. In het verleden is het ooit wel anders geweest. “We gaan nu bekijken hoe de ploeg het doet en als het nodig is, kan er nog versterking komen.”

Venanzi heeft ook plannen met Sclessin. “Het is de bedoeling dat we de hoeken van het stadion dichtmaken. Dat levert ons zo’n 7000 extra zitplaatsen op. Dat biedt ook extra commerciële mogelijkheden.”

231 keer gelezen