Gerrard mist debuut in MLS niet

Steven Gerrard heeft zijn debuut in de Major League Soccer (MLS) niet gemist. Het Liverpool-icoon had met een doelpunt, assist en uitgelokte strafschop een belangrijk aandeel in de 5-2-overwinning van LA Galaxy tegen de San Jose Earthquakes.

LA begon niet al te best aan de wedstrijd en stond al snel 0-2 achter. Na zo’n dertig minuten kreeg Gerrard een arm in zijn gezicht in het strafschopgebied en hij ging gewillig neer. Robbie Keane zette de penalty om en even later zorgde Steven Gerrard zelf voor de aansluitingstreffer. In de tweede helft zorgde hij nog voor de assist van de 3-2.

In de 87e minuut kreeg Gerrard een applausvervanging. Na afloop van de wedstrijd reageerde hij dolgelukkig: “Ik wou niet meer van het veld komen. Ik voel me hier fantastisch en zie een schitterende toekomst.”

Na zeventien jaar trouwe dienst bij Liverpool koos Steven Gerrard voor een avontuur in de Amerikaanse Major League Soccer. Met The Reds won hij twee keer de FA Cup en een keer de Champions League. Vergeten is Gerrard de Engelse club absoluut niet. Gisteren droeg hij zelfs nog scheenbeschermers van "zijn" Liverpool.

Foto: Twitter/@LAGalaxy

651 keer gelezen