Spelers Club tevreden met loting

De spelers van Club Brugge reageren niet ontevreden op de loting voor de derde en voorlaatste voorronde van de Champions League van eerder op de dag in het Zwitserse Nyon. Daarbij werd Blauw-Zwart aan de Griekse Panathinaikos gekoppeld. De vicekampioen en bekerwinnaar speelt op dinsdag 28 juli eerst in Griekenland, een week later (op woensdag 5 augustus) volgt de return in Jan Breydel.

Club en Panathinaikos stonden onlangs nog tegenover mekaar in een oefenduel in het Nederlandse Garderen, Club won toen met 2-1. "Het is een mooie loting. We mogen niet mopperen", stelt Ruud Vormer op de clubwebsite. "Het is een groot voordeel dat we er in Garderen tegen speelden. Het is geen onbekende tegenstander. De winst in dat oefenduel is evenwel geen waardemeter, maar onze technische staf trok er ongetwijfeld waardevolle lessen uit. Het is tevens een niet weg te cijferen voordeel eerst uit aan de bak te kunnen. De Grieken staan er om bekend een warm en vurig voetbalpubliek te zijn. De ontvangst zal hartelijk zijn, maar het zal een week later bij ons niet anders zijn. Onze fans hunkeren naar een deelname aan het kampioenenbal. We zullen er alles aan doen hun wens in te willigen.", aldus de Nederlander.  

Panathinaikos mag niet onderschat worden vindt Izquierdo “Ik herinner me vooral hun aanvoerder. Hij maakte in onze oefenwedstrijd indruk op mij. Eerst op verplaatsing mogen aantreden, is een ontegensprekelijk voordeel.  Ik ben wel benieuwd naar de vochtigheidsgraad in dat land. Het kan er in de zomermaanden snikheet zijn. Club moet er hoe dan ook met veel zelfvertrouwen naartoe reizen.”

"De eerste kennismaking hebben we al achter de rug", reageren Timmy Simons en Tom De Sutter. "Was dat een waardemeter of maatstaf? Eigenlijk niet. Ook zij kunnen Club trouwens niet écht inschatten. De wedstrijd in Garderen was één van de wedstrijden in de voorbereiding. Iedereen begint aan een officiële wedstrijd met de vaste wil aan het langste eind trekken. De Grieken willen net zoals wij naar het grote kampioenenbal. De match in Athene zal vermoedelijk in een heksenketel gespeeld worden. Het schrikt ons niet af. Enkele maanden geleden was dat in Istanboel tegen Besiktas toch ook niet het geval", klinkt het.

De winnaar van het dubbele duel plaatst zich voor de vierde en laatste voorronde (play-offs), waarin een ticket voor de poules op het spel staat. De verliezer gaat naar de laatste voorronde van de Europa League. Landskampioen AA Gent is rechtstreeks geplaatst voor de groepsfase van het kampioenenbal. op 27 augustus kennen de Buffalo's hun drie tegenstanders.

206 keer gelezen