Jelle Vossen klaar voor nieuw seizoen

Jelle Vossen draagt vanaf dit seizoen het shirt van Burnley. "Dit is een mooie stap in mijn carrière", zegt de Limburgse aanvaller vandaag op de website van zijn nieuwe club. Vossen speelde vorig seizoen op huurbasis voor Middlesbrough, een andere Engelse tweedeklasser. Hij scoorde er acht keer in 36 competitiematchen. Omdat "Boro" de aankoopoptie in zijn contract niet lichtte, zocht Vossen (die niet terug wilde naar Racing Genk) een nieuwe uitdaging. Die vond hij bij Burnley, waar hij voor drie seizoenen tekende.

The Clarets tuimelden vorig seizoen uit de Premier League maar willen het verblijf in The Championship kort houden. "We delen de ambitie om zo snel mogelijk terug te keren naar de Premier League", zegt Vossen. "Je merkt hier bij iedereen dat grote verlangen, maar we moeten het stap per stap aanpakken." De twaalfvoudige Rode Duivel moet bij Burnley de vervanger worden van topschutter Danny Ings, die naar Liverpool verhuisde. "Ik word niet graag vergeleken met een andere speler", zegt Vossen. "Ik wil gewoon mijn ding doen en ik denk niet dat het goed is vergeleken te worden met Danny Ings. We hebben allebei onze kwaliteiten en ik kijk ernaar uit die te tonen en deel uit te maken van dit team."

Hij voegde er ook nog aan toe dat hij meer een (rugnummer) 9.5 is. Hij is geen diepe spits of een nummer 10, eerder iets tussenin. “Ik hou er van om achter de aanvaller te spelen, veel te bewegen en af en toe wat goals te scoren.”

242 keer gelezen