Beitar Jerusalem staat te koop

De eigenaar van Beitar Jerusalem, Eli Tabib, zet zijn club te koop. Dat besliste hij na het wangedrag van de supporters van zijn club gisterenavond in de Europa League tegen Charleroi. "Ik schaam mij diep. Ik heb beslist een einde te maken aan mijn betrokkenheid in het Israëlische voetbal en terug te keren naar de Verenigde Staten", laat Tabib weten in een persbericht. "Ik zal een bestuurder aanduiden die de club zal leiden tot er een overnemer is gevonden."

De supporters van Beitar hebben sowieso al geen te beste reputatie en bewezen dat donderdag nogmaals in het Stade de Pays in Charleroi. Al na 30 seconden moest de Europa League-wedstrijd tussen Charleroi en Beitar twee minuten worden stilgelegd omdat het veld met vuurwerk werd bestookt. In de slotfase, toen de 5-1 eindstand net op het bord kwam, werd Charleroi-doelman Nicolas Penneteau door een projectiel aan het hoofd geraakt. De hulpdiensten snelden toe, maar de keeper kon gelukkig snel weer rechtstaan.

De terugwedstrijd wordt volgende week donderdag in Israël gespeeld. De loting voor de derde voorronde wordt vrijdag in het Zwitserse Nyon uitgevoerd.

344 keer gelezen