Charleroi rolt Beitar Jeruzalem op

Charleroi staat met één been in de derde voorronde van de Europa League. In de heenwedstrijd van de tweede voorronde nam het donderdag met 5-1 de maat van het Israëlische Beitar Jeruzalem. Bij de rust was de partij nog in evenwicht: 1-1.

David Pollet opende de score in de 10e minuut, in de 35e bracht Dovey Gabbay Beitar langszij. Op slag van rust moesten de bezoekers met tien voort. Eliazer Dasa werd met rood naar de kant gestuurd. Twee minuten na de pauze buitte Neeskens Kebano de numerieke meerderheid uit en in de 68e minuut maakte Pollet er met zijn tweede van de avond 3-1 van. Nadat de Israëli's in de 77e minuut door een rode kaart voor Pablo De Lucas tot negen herleid waren, legden Florent Stevance  en Kebano de eindstand vast.

De supporters van Beitar hebben geen beste reputatie en zetten dat in het Stade de Pays onmiddellijk in de verf. Al na 30 seconden moest de wedstrijd twee minuten stilgelegd worden omdat het veld met vuurwerk bestookt werd. In de slotfase, toen de eindstand net op het bord kwam, werd Charleroi-doelman Nicolas Penneteau door een projectiel aan het hoofd geraakt. De hulpdiensten snelden toe, maar de keeper kon gelukkig snel weer rechtstaan.

De terugwedstrijd wordt volgende week donderdag in Israël gespeeld. De loting voor de derde voorronde wordt vrijdag in Nyon uitgevoerd.

Reacties

"Ik ben natuurlijk bijzonder tevreden, maar we zijn er nog niet. De kwalificatie is nog niet binnen", reageerde trainer Felice Mazzu na de zege. "Niemand had van dit resultaat kunnen dromen en gezien het aantal kansen dat we creëerden, had de score nog hoger kunnen oplopen. En toch ben ik ook niet honderd procent tevreden. Die tegengoal had vermeden kunnen worden. We zullen die fase analyseren. Hun rode kaarten waren zeker terecht. We mogen blij zijn dat we zonder geblesseerden uit deze wedstrijd komen. Het zou een grote vergissing zijn om te denken dat de buit nu al binnen is. Volgende week in Israël zullen de omstandigheden helemaal anders zijn. We spelen dan in een vijandig stadion voor 35.000 thuissupporters. Weinig van onze spelers hebben daar ervaring mee. We zullen ze er vooral mentaal op moeten voorbereiden."  

"Dit was voor ons een onvergetelijk moment", verklaarde verdediger Sébastien Dewaest. "Vijf doelpunten in een heenwedstrijd is uitzonderlijk. Buiten dat ene tegendoelpunt hebben zij bovendien geen enkele kans gekregen. We hebben secuur verdedigd. Toch blijft het daar opletten. wat hen hier overkomen is, kan ons daar gebeuren. Wel ga ik vrijdag al de loting voor de derde ronde in de gaten houden. Dortmund zou een mooie tegenstander zijn." 

"Dit is de perfecte start. We hadden ons geen beter resultaat kunnen wensen", aldus spits David Pollet. "We zullen ons deze zege nog lang herinneren. Ik ben blij dat ik zelf twee belangrijke goals scoor, maar het is het collectief dat telt. We hebben het allemaal goed gedaan."

620 keer gelezen