AA Gent wint de Supercup

AA Gent heeft de eerste prijs van het seizoen beet: het won de Supercup na een 1-0-overwinning tegen Club Brugge. Laurent Depoitre maakte vier minuten voor affluiten de winning goal. 

Geen prioriteit, maar als het even kan toch winnen. Zo had Hein Vanhaezebrouck deze wedstrijd voor aanvang omschreven. De intenties op het veld waren iets duidelijker: de Buffalo’s draaiden goed en brachten het betere spel, met enkele kansjes, onder andere een schot van Milicevic. Een ander verhaal bij de Bruggelingen, waar het duidelijk aan automatismen ontbrak. Diaby startte samen met De Sutter, maar het aanvalsduo vond elkaar niet.

Na zo’n twintig minuten kon Club het evenwicht herstellen, zonder daar echt iets mee te doen. Integendeel, Neto kon aan de overkant van dichtbij afdrukken, Bruzzese keerde de poging. Verder dan wat gemor over mogelijke penaltyfouten op Diaby, kwam Club aanvallend niet.

De tweede helft begon gelijkaardig aan de eerste: Gent het betere van het spel, Brugge dat vooral moest zoeken. Na een goeie vijf minuten konden de Buffalo’s tot drie keer toe niet scoren. Raman zag zijn schot gekeerd door Bruzzese, Rafinha schoot de herneming op de kruising. Even later trapte Kums onbegrijpelijk over een leeg doel. Aan de overkant glipte Diaby één keer goed weg, maar zijn lobje kon Sels niet verontrusten.

Met de komst van felle regenbuien leek ook het niveau weg te spoelen. De wedstrijd kabbelde voort. AA Gent bleef de betere in het spel, bij Club Brugge stapelden de slechte combinaties zich op. De bekerhouder heeft duidelijk nog een pak werk voor de boeg. Penalty’s leken de logische uitkomst, tot Laurent Depoitre een voorzet van Simon in de draai voorbij Bruzzese trapte. Meteen de eerste Supercup voor AA Gent.

730 keer gelezen