Gent wint de Supercup

Kampioen AA Gent heeft voor het eerst in zijn geschiedenis de Supercup gewonnen. In de 'Slag om Vlaanderen' haalde de landskampioen het met het kleinste verschil van Bekerwinnaar Club Brugge. De wedstrijd leek lange tijd op strafschoppen af te stevenen, totdat Laurent Depoitre in de slotfase op aangeven van Moses Simon de winnende treffer voorbij Bruzzese trapte.

De Buffalo's, zonder nieuwkomers op het wedstrijdblad, bouwden voort op de succesformule die hen vorig seizoen de landstitel opleverde. Depoitre werd regelmatig gezocht, maar vaak niet gevonden. Een bedrijvige Milicevic probeerde het tot twee keer toe uit de tweede lijn, maar Bruzzese liet zich niet verrassen. Bij Club Brugge was het allemaal wat rommelig: Diaby liet zich al te vaak diep terugzakken en ook De Sutter kon nauwelijks kansen afdwingen.Na een erg gesloten eerste helft trokken beide teams met een brilscore naar de kleedkamers.

Na de pauze was Gent duidelijk de betere ploeg. Het creëerde volop kansen, maar scoren lukte zowel via Depoitre als via Kums niet. De inbreng van Moses Simon bracht daar al snel verandering in. De Nigeriaanse jeugdinternational zette zich goed door op links en bereikte Depoitre, die knap van zijn bewaker wegdraaide en met een schot in de benedenhoek Bruzzese dan toch te grazen nam.

AA Gent mocht zo voor de eerste keer de Supercup in ontvangst nemen, nadat ze als Bekerwinnaar al twee keer aan het kortste eind hadden getrokken. Voor Club blijft de teller op dertien staan. Gent lijkt stilaan klaar voor de competitiestart, volgend weekend tegen Westerlo. Michel Preud'homme heeft nog heel wat werk voor de boeg om Blauw-zwart klaar te stomen voor de match tegen promovendus Sint-Truiden.

4080 keer bekeken