Charleroi op zijn hoede voor Jeruzalem

Sporting Charleroi neemt het vanavond in de tweede voorronde van de Europa League op tegen Beitar Jeruzalem. “Een ploeg die in België play-off 1 waard zou zijn”, meent trainer Felice Mazzu.

De club werd grondig geanalyseerd als voorbereiding op de wedstrijd van vanavond. “Ze zijn snel en technisch sterk. Ze kunnen snel van verdediging naar aanval overschakelen en zijn dus gevaarlijk op de counter. Ze hebben ook de kwaliteiten om verschillende systemen te spelen en kunnen zich dus aan de situatie aanpassen.”

“We hoeven over het Israëlische voetbal niet denigrerend te doen”, vindt Mazzu. “We zullen even goed moeten zijn als in play-off 1, want we willen wel degelijk naar de groepsfase. We hebben het voorbije seizoen alles uit de kast gehaald om de Europa League te kunnen spelen. Nu willen we daarin ook zo ver mogelijk komen.”

Supporters

De supporters van Beitar Jeruzalem hebben geen al te beste reputatie, maar het bestuur van de Israëlische club verzekerde dat er geen probleem zal zijn. Toch is de politie op zijn hoede, want ze verwacht zo’n 1000 Israëlische supporters terwijl er maar 600 tickets beschikbaar waren voor de bezoekers. In het centrum van Charleroi was er woensdagavond al een confrontatie tussen aanhangers van de twee clubs. Daarbij viel een lichtgewonde. 

214 keer gelezen