Valdes moet vertrekken bij Man United

Na amper zes maanden moet Victor Valdes al vertrekken bij Manchester United. Dat heeft coach Louis van Gaal gezegd op een persconferentie tijdens het trainingskamp van de Engelse club in de Verenigde Staten. “Als je niet met het eerste elftal speelt, dan moet je met het tweede spelen en hij weigerde dat. Als je niet bereid bent onze filosofie te volgen, dan is er maar één weg en dat is naar buiten.”

Begin januari verliet de 33-jarige Valdes FC Barcelona, de club waar hij tussen 2002 en 2014 ruim 500 keer onder de lat stond. Valdes maakte zelfs zijn debuut bij de Catalaanse hoofdmacht onder Louis van Gaal. Bij Manchester United kwam hij niet verder dan twee competitiematchen.

Valdes zelf reageert verbijsterd via Twitter. Hij somt een aantal wedstrijden op van de reserveploeg van Manchester United waarin hij meespeelde en voelt zich respectloos behandeld. 

Het vertrek van Valdes kan een probleem vormen voor ManU als eerste keeper David de Gea ook nog vertrekt. De Spanjaard heeft er een heel goed seizoen opzitten en geniet interesse van Real Madrid, dat in de Gea een mogelijke opvolger ziet voor Iker Casillas.

 

Bekijk hier de volledige persconferentie van Louis van Gaal. Vanaf 1.30 heeft hij het over Victor Valdes. 

574 keer gelezen