Aalst mag toch naar tweede klasse

Eendracht Aalst kan komend seizoen dan toch uitkomen in de tweede klasse. De rechter in kort geding in Dendermonde verplicht de Belgische Voetbalbond, op straffe van een dwangsom, de club een licentie te geven, zo meldt Aalst woensdag op zijn website. 

De Licentiecommissie van de KBVB had Aalst in eerste instantie geen licentie toegekend en daarop waren de Ajuinen naar het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) getrokken. Daar ving de club opnieuw bot, waarna Eendracht Aalst naar de burgerlijke rechtbank stapte. Die gaf de Oost-Vlamingen nu gelijk.

Op de clubwebsite geeft Eendracht Aalst meer uitleg. "De rechtbank is van oordeel dat het niet kan dat de voorzitter van de KBVB (François De Keersmaecker) ook bestuurder is van het BAS, dat op 15 mei had geoordeeld dat aan Eendracht Aalst geen licentie kon worden toegekend. Deze vermenging van hoedanigheden in hoofde van François De Keersmaecker brengt volgens de rechtbank de onafhankelijkheid en onpartijdigheid van het BAS als arbitrageinstelling in het gedrang, hetgeen onder meer in strijd is met het recht op een eerlijk proces. Hierdoor zijn de rechten van Eendracht Aalst benadeeld, waardoor de rechtbank van oordeel is dat de club, gelet op haar sportieve prestaties, wel een licentie dient te verkrijgen."

Eendracht Aalst beëindigde het afgelopen seizoen op de negende plaats in de Proximus League.

204 keer gelezen