40.000 fans voor 1 speler

Carlos Tevez zal zijn terugkeer naar Boca Juniors niet snel vergeten. Na het ondertekenen van zijn contract wachtten maandagavond liefst 40.000 fans 'Carlitos' op in het La Bombonerastadion, de thuishaven van de club.

Voor Tevez is het na negen seizoenen in Europa een terugkeer door de grote poort naar zijn jeugdclub. Afgelopen seizoen was hij bij Juventus nog goed voor 29 doelpunten en hielp hij de club aan de landstitel en het bereiken van de finale van de Champions League. De 31-jarige aanvaller was het speerpunt in de Turijnse aanval, maar had zijn zinnen echter gezet op een terugkeer naar Buenos Aires. "Dit is de mooiste dag van mijn leven", sprak Tevez de uitzinnige supporters toe. "Hier voel ik mij thuis. Bovendien keer ik terug op topniveau, fysiek en mentaal ben ik nog nooit sterker geweest." Een opvallende aanwezige in het stadion was clubicoon Diego Maradona. "De supporters moeten Tevez dankbaar zijn", vertelde 'Pelusa'. "Atlético had veel geld over voor Tevez, maar hij zei hen doodleuk dat hij toch voor Boca zou kiezen."

Bij de Argentijnse topclub, momenteel aan de leiding in de competitie, mag Tevez overigens het legendarische rugnummer tien dragen, net als Maradona en Juan Roman Riquelme. Boca hoopt met de terugkeer van Tevez opnieuw aan te knopen met de successen uit het verleden. De laatste eindzege in de Copa Libertadores, het Zuid-Amerikaanse equivalent van de Champions League, dateert al van 2003. Tevez maakte toen al deel uit van het team en scoorde in de terugwedstrijd van de finale tegen Santos. Twee jaar later verkaste hij net als zijn maatje Javier Mascherano naar het Braziliaanse Corinthians, nog eens een jaar later maakte het duo via het inmiddels verboden Third-party ownership (TPO) een controversiële overstap naar West Ham United. Nadien scoorde de 72-voudige international nog voor Manchester United (2007-2009) en Manchester City (2009-2013) vooraleer bij Juve terecht te komen.