Russische bondscoach stopt

De Italiaan Fabio Capello is niet langer bondscoach van de Russische nationale voetbalploeg. Dat heeft de Russische voetbalbond (RFU) dinsdag bevestigd. Beide partijen gaan in onderling overleg uit mekaar, klinkt het.

De 69-jarige Capello - ex-coach van onder meer AC Milan, Real Madrid, AS Roma, Juventus en de Engelse nationale elf - lag al een tijdje zwaar onder vuur in Rusland. Na de vroegtijdige uitschakeling vorig jaar in de groepsfase op het WK in Brazilië - Rusland verloor toen onder meer van België - hebben de Russen het in EK-kwalificatiegroep G bijzonder lastig. Na zes speeldagen staan ze met acht punten pas op de derde plaats, op vier punten van nummer twee Zweden. Oostenrijk is autoritair leider in de groep met zestien punten. Onlangs gingen de verrassend sterke Oostenrijkers met 0-1 winnen op bezoek bij Rusland.

Drie weken geleden had de RFU nog zijn vertrouwen in 'Don Fabio' uitgesproken, maar nu is het huwelijk dus ten einde. Capello was in juli 2012 in Rusland aan de slag gegaan als opvolger van Dick Advocaat en kreeg het er niet alleen wegens de slechte resultaten hard te verduren, want ook zijn riante loon vormde steeds meer een struikelblok. Bovendien ondervond de Russische bond het afgelopen seizoen steeds meer problemen om het loon van de Italiaan uit te betalen. Zo moest miljardair Alisher Usmanov onlangs de RFU 4,92 miljoen euro toestoppen om achterstallig loon aan Capello uit te betalen.

161 keer gelezen