Denayer keert terug naar City

Na een uitleenbeurt van één jaar aan Celtic keert Jason Denayer terug naar Manchester City. Hij tekent er een contract voor 5 jaar. Denayer zette vandaag zijn handtekening onder de nieuwe verbintenis en vertrok daarna meteen naar Australië waar de Citizens van aanvoerder Vincent Kompany zich momenteel op het nieuwe seizoen aan het voorbereiden zijn.

Met de overeenkomst voor vijf jaar geeft City aan te geloven in de capaciteiten van de centrale verdediger. Na zijn geslaagde uitleenbeurt aan Celtic keerde de twintigjarige Denayer begin dit seizoen terug naar City, maar eiste er garanties op speelgelegenheid vooraleer hij een nieuw contract wou tekenen. "Tijdens de onderhandelingen heeft City laten blijken dat ze me speelgelegenheid willen geven. Met het EK van volgend jaar in het achterhoofd wil ik absoluut vechten voor mijn plaats in de verdediging bij de Rode Duivels en daarvoor moet ik dit seizoen zoveel mogelijk op het veld staan. Ondertussen kan ik City ook aan trofeeën helpen", vertelde Denayer.

Voor Denayer was het seizoen 2014-2015 er eentje om nooit meer te vergeten. De centrale verdediger mocht bij het Schotse Celtic voor het eerst van het grote werk proeven, hij versierde acht selecties (3 caps) voor de Rode Duivels en kreeg zijn eerste basisplaatsen in de oefeninterland tegen Frankrijk (7 juni) en de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Wales (12 juni). Met Celtic won hij de Schotse titel en League Cup. Bovendien werd de verdediger, een product van de jeugdacademie van Jean-Marc Guillou in Tongerlo, uitgeroepen tot 'Jonge speler van het Jaar' in Schotland. "Ik weet dat ik nog jong ben en dat alles het voorbije jaar snel is gegaan, vooral de laatste vier maanden. Maar ik zal de fans van City laten zien dat ik klaar ben voor deze nieuwe stap."

Ook bondscoach Marc Wilmots ziet een mooie toekomst voor Denayer: "Jason is altijd kalm. Ik heb hem nog nooit zenuwachtig gezien en hij heeft veel zelfvertrouwen. Hij heeft een enorm potentieel en als hij blijft groeien zoals hij nu bezig is kan hij wereldklasse worden."

267 keer gelezen