Carrasco wil basisplaats bij Atlético

Deze middag is Yannick Carrasco officieel voorgesteld bij Atlético Madrid. "Ik wil hier hard werken om een basisplaats te veroveren", vertelde de Rode Duivel. Carrasco werd overgenomen van AS Monaco om bij 'Los Colchoneros' de naar FC Barcelona vertrokken Arda Turan te vervangen.

Vrijdag kwam de winger aan in Madrid, zaterdag trainde hij al voor een eerste keer mee met de selectie. "Ik vind het hier geweldig, Atlético is een grote club. Ik wou een stap vooruit zetten en als Atlético dan komt aankloppen, moet je niet aarzelen. Dit is een droom die in vervulling gaat", aldus de 21-jarige beloftevolle middenvelder. Bij Atlético, de ex-club van collega-Rode Duivels Toby Alderweireld en Thibaut Courtois, gaat hij werken onder de Argentijnse coach Diego Simeone. "Ik wou graag met hem samenwerken, hij is een van de beste coaches ter wereld. Simeone zei me dat hij van mijn manier van verdedigen en aanvallen houdt, met de nadruk op een-tegen-een-situaties."

Ook Atlético-voorzitter Enrique Cerezo nam kort het woord tijdens de voorstelling. "Yannick heeft een fantastische toekomst voor zich. Ik wens hem het allerbeste toe bij onze club. Bij Monaco heeft hij al laten zien over genoeg kwaliteiten te beschikken. In de Champions League was hij vaak bij de uitblinkers en ook bij de Belgische nationale ploeg heeft hij al ervaring mogen opdoen. Als aanvallende middenvelder is zijn snelheid zijn handelsmerk, daarnaast is hij sterk met de bal aan de voet en beschikt hij over een goed schot. Ik ben er zeker van dat hij die kwaliteiten snel zal laten bewonderen aan onze fans in het Vicente Calderonstadion."

Vrijdag tekende Carrasco een contract voor vijf seizoenen bij Atlético. Volgens de Spaanse pers zouden 'Los Colchoneros' vijftien miljoen euro betaald hebben voor Carrasco, zoon van een Portugese vader en een Spaanse moeder. Afhankelijk van zijn prestaties kan die som eventueel nog oplopen. Bovendien zou Monaco bij een eventuele doorverkoop ook 25 procent van de meerwaarde opstrijken. Carrasco verliet in 2010 de jeugdopleiding van Racing Genk, dat geen percentage krijgt voor de doorverkoop van zijn jeugdproduct. Afgelopen seizoen speelde Carrasco 36 wedstrijden in de Ligue 1, waarin hij zes keer scoorde en negen assists gaf. Voor de Rode Duivels werd hij in totaal zeven keer opgeroepen, drie keer kreeg hij ook speelgelegenheid.

257 keer bekeken