Zenit wint de Russische Supercup

In Rusland heeft Zenit Sint-Petersburg voor de derde keer in zijn geschiedenis de Supercup gewonnen. In de finale haalde de landskampioen het na het nemen van strafschoppen met 4-2 van Bekerwinnaar Lokomotiv Moskou. Na 90 en 120 minuten stond er 1-1 op het scorebord in het Petrovskystadion.

Bij Zenit speelden Nicolas Lombaerts en Axel Witsel, die in de belangstelling staat van AC Milan en Juventus, de hele wedstrijd. Bij de bezoekers kwam Mbark Boussoufa (ex-Anderlecht) niet van de bank. Zenit leek na het openingsdoelpunt van de Senegalese aanvaller Baye Oumar Niasse lange tijd op een nederlaag af te stevenen. Igor Smolnikov maakte pas na 83 minuten de gelijkmaker.

Tijdens de penalty-reeks was vooral de misser van de Lokomotiv-speler Corluka opvallend. De Kroaat trapte de bal wel heel flauw recht in de handen van Zenit-doelman Lodigin.

Voor Zenit was het na 2008 en 2011 de derde SuperCup-winst. In 2012 en 2013 waren ze telkens runner-up. Op de erelijst volgen ze CSKA Moskou op. De competitie in Rusland gaat vrijdag van start. Zondag ontvangt Zenit Dinamo Moskou.

foto: twitter @TNC_Russia

305 keer gelezen