Casillas in tranen bij afscheid van Real

Een emotionele Iker Casillas heeft vanmiddag afscheid genomen van Real Madrid, na 25 jaar in de kleuren van de Koninklijke te hebben verdedigd. Het clubicoon gaat vanaf dit seizoen aan de slag bij FC Porto. "Ik ben naar dit schitterende stadion gekomen om afscheid van jullie te nemen", vertelde de 34-jarige doelman.

"Ik beleef vandaag een lastige dag, want ik moet afscheid nemen van het instituut dat me alles gegeven heeft. Het lijkt alsof ik gisteren nog maar voor de eerste keer het clubshirt mocht dragen. Het was als een droom die in vervulling ging. Deze club heeft me gevormd tot de mens die ik nu ben, door me waarden als respect, kameraadschap en vooral bescheidenheid bij te brengen. Samen hebben we de voorbije jaren gewonnen en verloren, gelachen en gehuild. Ik wil jullie bedanken voor de onvoorwaardelijke steun. Ik hoop dat iedereen me hier als een goed persoon zal herinneren, met kwaliteiten en gebreken", aldus Casillas. 

Bij Porto staat 'San Iker' plots voor een nieuwe uitdaging. "Julen Lopetegui heeft me warm gemaakt voor zijn project. Hij en de Porto-fans hebben me overtuigd om naar de club te komen. Ik voel mij er welkom en wil er alles aan doen om hen niet teleur te stellen. Ik bedank hen nu al voor het vertrouwen."  Met Casillas onder de lat werd Real vijf keer kampioen, won het twee keer de Spaanse beker en vier keer de Spaanse Super Cup, werd het drie keer eindwinnaar in de Champions League, veroverde het twee Europese Super Cups en won het twee keer het wereldkampioenschap voor clubs.

In totaal verdedigde Casillas 725 keer het doel van Real. Casillas is ook 161-voudig international. Hij hielp zijn land aan twee Europese- en één wereldtitel. Op de clubwebsite heeft Real het over "de beste doelman ooit van de club", maar toch was lang niet alles peis en vree in het Santiago Bernabeustadion. Zo lag Casillas in het verleden lange tijd overhoop met toenmalig coach José Mourinho en ook met Real-voorzitter Florentino Perez - zondag een opvallende afwezige - boterde het niet helemaal. Zo beschuldigen de ouders van Casillas hem ervan een mediacampagne te hebben opgestart tegen hun zoon.