Casillas definitief weg bij Real Madrid

Na zestien seizoenen is het huwelijk tussen Iker Casillas en Real Madrid voorbij. De doelman had nog een contract tot 2017 lopen bij Los Blancos, maar mag transfervrij naar Porto vertrekken.

'Bedankt voor alles, Iker. Bedankt om een symbool van het allerbeste uit onze geschiedenis te zijn. Je vertrekt, maar we zullen niet vergeten dat jij voor altijd in de harten van Real Madrid zit", klonk het op de website van Real Madrid. Casillas werkte in totaal zelfs 24 jaar lang in dienst van Real Madrid. Na tien jaar in het jeugdelftal te hebben vertoefd, maakte hij in 1999 zijn debuut in het eerste elftal. In december 2012 nam hij tegen  Málaga voor het eerst in tien jaar plaats op de bank tijdens een competitiewedstrijd. Onder José Mourinho begon het verval definitief. De Portugees koos meermaals voor Diego López in doel ten koste van Casillas. Ook onder Carlo Ancelotti speelde hij enkel in de beker en de Champions League.

Afgelopen seizoen heroverde hij zijn plek, maar kleine foutjes leidden tot grote frustratie bij het Madrileense publiek. Door de aanhoudende kritieken stuurde het clubicoon aan op een vertrek. In dienst van Real Madrid werd de Spaanse recordinternational vijf keer landskampioen, won hij twee keer de Copa del Rey en drie keer de Champions League. Met Spanje werd hij tweemaal Europees en één keer wereldkampioen. Casillas speelde in totaal 150 wedstrijden in de Champions League, eentje minder dan recordhouder Xavi, maar kan dat aantal bij Porto nog verder aandikken.

272 keer gelezen