Kapitein van PSV naar Newcastle

PSV Eindhoven moet op zoek naar een nieuwe aanvoerder. Het laat Georginio Wijnaldum voor ruim 20 miljoen euro naar Newcastle vertrekken. De Oranje-international tekende er een contract voor vijf seizoenen.

Wijnaldum nam gisteren het vliegtuig naar Engeland om met Newcastle te onderhandelen. Een dag later is de deal beklonken. Wijnaldum is de eerste aanwinst van nieuwe coach Steve McLaren en tekent een vijfjarig contract bij The Magpies. Hij moet de club die afgelopen seizoen ei zo na degradeerde komend seizoen weer naar de linkerkolom van het klassement helpen. 

De 24-jarige middenvelder was erg tevreden met zijn transfer. "Ik voelde aan dat dit het moment was om te vertrekken bij PSV. Deze club wilde me heel graag en ik ben ontzettend blij om hier nu te zijn", klonk het op de website van Newcastle. Ook McLaren is blij dat de transfer snel kon worden afgerond. "Deze transfer is een statement van de club. Het is echt een heel sterke speler die we binnenhalen. Ik ben opgelucht dat 'Gini' voor ons koos. Hij heeft veel energie, kan het tempo optrekken, kan perfect box-to-box spelen en nog beter: hij kan doelpunten maken." Wijnaldum wordt de twee na duurste transfer in de clubgeschiedenis. Enkel voor Alan Shearer en Michael Owen werd meer betaald.

De 19-voudige Oranje-international speelde in vier seizoenen 109 wedstrijden voor de lampenclub, waarin hij 41 keer scoorde. In St. James park komt hij met Tim Krul, Vurnon Anita, Daryl Janmaat en Siem de Jong maar liefst vier landgenoten tegen. De Nederlandse kampioen verliest met Wijnaldum wel een tweede sterkhouder. Eerder verkocht het ook topschutter Memphis Depay voor 27,5 miljoen euro aan Manchester United. 

279 keer gelezen