Carrasco vijf jaar naar Atlético

Yannick Carrasco speelt de komende vijf seizoenen voor Atlético Madrid. Los Colchoneros nemen de Rode Duivel voor 15 miljoen euro over van AS Monaco.

De 21-jarige vleugelaanvaller speelde zich de afgelopen drie seizoenen in het prinsdom in de kijker. In de Champions League bereikten de Monegasken het afgelopen seizoen de kwartfinale na een stuntzege op het veld van Arsenal, mede dankzij een doelpunt van de beloftevolle Belg. Kort nadien selecteerde bondscoach Marc Wilmots hem voor de nationale ploeg.

Atlético Madrid legt volgens Spaanse media 15 miljoen euro op tafel voor 75 procent van de spelersrechten. De andere 25 procent blijft in handen van Monaco. Het uiteindelijke transferbedrag kan ook nog oplopen naargelang zijn prestaties. Sportdirecteur José Luis Caminero is alvast tevreden met de komst van Carrasco: “Hij heeft een geweldige toekomst voor zich. Hij is snel, sterk met de bal aan de voet en doelgericht. Daarnaast heeft hij nog heel wat progressiemarge.”

Carrasco verliet in 2010 de jeugdopleiding van Racing Genk, dat geen percentage krijgt voor de doorverkoop van zijn jeugdproduct. Afgelopen seizoen speelde Carrasco 36 wedstrijden in de Ligue 1, waarin hij zes keer scoorde en negen assists gaf. Bij Atlético moet hij de naar Barcelona vertrokken Arda Turan doen vergeten.

184 keer gelezen