Diego Forlan keert terug naar eigen land

De Uruguayaanse recordinternational Diego Forlan verlaat het Japanse Cerezo Osaka om in zijn geboorteland bij zijn jeugdclub Penarol aan de slag te gaan. 

De 36-jarige aanvaller genoot een deel van zijn opleiding bij de club uit de hoofdstad Montevideo, maar speelde er nooit een wedstrijd in het eerste elftal, omdat hij er al op jonge leeftijd werd weggeplukt door reeksgenoot Danubio. Enkele jaren later trok hij naar het Argentijnse Independiente, een club uit Avellaneda. In die voorstad van Buenos Aires brak Forlan in het seizoen 1998-1999 door in de hoofdmacht, waarna een Europese tour hem langs Manchester United, Villarreal, Atlético Madrid en Inter bracht. In 2012 verkaste hij naar het Braziliaanse Internacional, twee jaar later tekende hij een monstercontract in Japan, dat hem jaarlijks nog 4,2 miljoen euro liet opstrijken.

Zijn grootste successen beleefde Forlan met de nationale ploeg van Uruguay. De aanvaller speelde 112 interlands voor zijn land en was daarin goed voor 36 treffers. Hij won de Copa America in 2011 en nam deel aan drie WK's (2002, 2010 en 2014). In 2010 schopte Forlan het met 'La Celeste' tot de halve finales op het WK in Zuid-Afrika. Hij werd met vijf treffers medetopschutter en kreeg de Gouden Bal als beste speler van het toernooi. Begin maart zette hij een punt achter zijn interlandcarrière.

134 keer gelezen