AA Gent stelt twee nieuwe spelers voor

AA Gent heeft zich versterkt met twee verdedigers. Zowel Hatem Abd Elhamed als Erik Johansson tekenen voor vier seizoenen in de Ghelamco Arena.

De 24-jarige rechtsback Elhamed komt over van het Israëlische FC Ashdod, dat hem de afgelopen zes maanden uitleende aan Dinamo Boekarest. Elhamed testte een tiental dagen geleden nog bij Club Brugge. "Hij werd gevolgd tijdens de oefenwedstrijden in Brugge, op voorspraak van zijn makelaar", zei AA Gent-manager Michel Louwagie. "Op het moment dat Club Brugge besliste niet tot een overeenkomst te komen - of dat aan hem of aan Brugge ligt weet ik niet - hebben wij de makelaar gecontacteerd en hebben we heel vlug een overeenkomst bereikt."  Hatem Abd Elhamed twijfelde niet. "Het was voor mij geen moeilijke beslissing, want Gent is de kampioen van België die in de Champions League gaat spelen. Club Brugge is een grote club, maar voor mij is het de beste beslissing om naar hier te komen. Ik ben blij met deze kans en hoop dat ik mezelf kan bewijzen." Elhamed speelde vier jaar geleden enkele maanden op uitleenbasis voor Sporting Charleroi. "Ik ben meer gegroeid in het voetballen en heb in Dinamo Boekarest veel ervaring opgedaan", aldus de Israëliër.

Naast Elhamed heeft AA Gent ook de Zweed Erik Johansson aangetrokken. Coach Hein Vanhaezebrouck verklaarde dat AA Gent al langer op zoek was naar een centrale verdediger. "Vorig jaar hebben we met Lasse een goede zaak gedaan, chapeau voor de scouting. Maar hadden we toen blessures, dan hadden we zware problemen. Dit doet niets af van de kwaliteiten van de jongens die er nu zijn, alleen weten we dat we dit seizoen veel meer wedstrijden moeten spelen en ook tegen ploegen van een ander kaliber. Vandaar dat we meer ervaring nodig hebben." Ook Johanssons gestalte, 1,92 meter, speelt in zijn voordeel. "Zijn manier van spelen is heel beredeneerd, voeten op de grond en heel sober. Maar toch is hij defensief sterk, hij kan zijn medeverdedigers sturen."  De centrale verdediger komt over van Malmö en treedt eind juli nog met die club aan in de tweede voorronde van de Champions League. Dat vormt geen probleem voor zijn CL-deelname met AA Gent, ook daarvoor is hij speelgerechtigd.

701 keer gelezen