België in pot 1 bij loting voor WK 2018

De Rode Duivels zullen bij de loting voor de Europese kwalificatiegroepen voor het WK voetbal van 2018 in Rusland in pot 1 ondergebracht worden. Dat danken ze aan hun derde plaats op de gepubliceerde FIFA-ranking. De loting vindt op 25 juli in het Russische Sint-Petersburg plaats.

In totaal zijn er vijf potten met negen teams. Daarnaast is er nog één pot met zeven landen. In pot 1 bevinden zich de negen Europese landen die het best gerangschikt staan op de nieuwe FIFA-ranking. De kwalificaties beginnen in september 2016 en eindigen in november 2017. Behalve gastland Rusland stoten 13 landen door naar de WK-eindronde.

52 Europese landen worden ingedeeld in zeven groepen van zes en twee groepen van vijf teams. De Europese Voetbalbond (UEFA) vroeg de Wereldvoetbalbond (FIFA) alvast om Engeland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en Nederland in een poule met zes teams onder te brengen. De negen groepswinnaars plaatsen zich voor de WK-eindronde. De acht beste tweedes spelen in november 2017 nog play-offs om de resterende vier tickets te verdelen.

 

673 keer gelezen