Real-icoon Casillas trekt naar Porto

Iker Casillas zet zijn carrière voort bij FC Porto. Het clubicoon van Real Madrid ruilt na 26 jaar trouwe dienst Santiago Bernabéu in voor Estádio do Dragão.

De doelman bevestigde het nieuws zelf aan de Spaanse sportkrant Marca. Morgenmiddag om 13u neemt hij in Bernabéu afscheid van de staf en spelers. Daarna zal hij ook de aanwezige fans vanop het veld toespreken.

Casillas werkte 26 jaar lang in dienst van Real Madrid. Na tien jaar in het jeugdelftal te hebben vertoefd, maakte hij in 1999 zijn debuut in het eerste elftal. In december 2012 nam hij tegen  Málaga voor het eerst in tien jaar plaats op de bank tijdens een competitiewedstrijd. Onder José Mourinho begon het verval definitief. De Portugees koos meermaals voor Diego López in doel ten koste van Casillas. Ook onder Carlo Ancelotti speelde hij enkel in de beker en de Champions League.

Afgelopen seizoen heroverde hij zijn plek, maar kleine foutjes leidden tot grote frustratie bij het Madrileense publiek. Door de aanhoudende kritieken stuurde het clubicoon aan op een vertrek. In dienst van Real Madrid werd de Spaanse recordinternational vijf keer landskampioen, won hij twee keer de Copa del Rey en drie keer de Champions League. Met Spanje werd hij tweemaal Europees en één keer wereldkampioen. Casillas speelde in totaal 150 wedstrijden in de Champions League, eentje minder dan recordhouder Xavi, maar kan dat aantal bij Porto nog verder aandikken.

660 keer gelezen