Logan Bailly ruilt OHL in voor Celtic

Logan Bailly maakt onverwacht nog een toptransfer. De doelman van OH Leuven trekt opnieuw naar het buitenland. Hij tekent een driejarig contract bij de Schotse recordkampioen Celtic.

De voormalige nummer één van de Rode Duivels trok in de winter van 2009 al eens de grens over. Hij ruilde toen KRC Genk in voor Borussia Mönchengladbach, waar hij meteen een basisplaats veroverde. Na twee seizoenen verloor hij zijn plek aan Marc-André Ter Stegen en verhuurden de Duitsers hem aan het Zwitserse Neuchâtel Xamax en nadien ook aan Genk. In 2012 legde OH Leuven Bailly definitief vast. Na twee seizoenen ruilt hij de promovendus in voor Celtic, waar hij de concurrentie moet aangaan met eerste doelman Craig Gordon.

Bailly is opgetogen met zijn nieuwe werkgever: "Het is een schitterend gevoel om deel uit te maken van een club met zulke historie. Voor buitenstaanders is Celtic een grote club, maar als je betrokken bent merk je dat de club nog groter is." Aanvankelijk geloofde de doelman niet in de interesse van de club uit Glasgow. "Het is een droom om voor Celtic te spelen. Ik kan er wellicht ook veel leren van Craig Gordon. Ik ben nu 29 jaar, wat voor een doelman de topjaren zouden moeten zijn. Ik hoop dat dit nog maar het begin van mijn carrière is", klinkt het op de website van Celtic. 

Met Dedryck Boyata komt Bailly in Celtic een andere Rode Duivel tegen. Beiden speelden hun laatste interland tegen Oostenrijk (4-4) in oktober 2010.

532 keer gelezen