Alderweireld definitief van Spurs

Toby Alderweireld voetbalt komend seizoen voor Tottenham Hotspur. De Rode Duivel verlaat Atlético Madrid en tekent tot 2020 bij de Londense club.

Bij Tottenham komt Alderweireld met Jan Vertonghen, Moussa Dembelé en Nacer Chadli drie andere Rode Duivels tegen. Afgelopen seizoen werd de 48-voudige international nog uitgeleend aan Southampton, dat hem graag definitief wilde vastleggen. Maar ook Tottenham wilde de verdediger inlijven, al wou Atlético de Belg niet zomaar laten gaan. 

Spurs legt nu toch voldoende geld op tafel om de Rode Duivel naar Londen te halen. Hij moet er de centrale defensie vormen met Jan Vertonghen, wat hij in het verleden ook al bij Ajax deed. De 26-jarige verdediger kijkt er alvast naar uit: "Het is een voordeel dat mijn landgenoten Dembele, Chadli en Vertonghen hier al spelen. Dankzij hen wist ik al veel van deze club. Het is een voordeel dat ik in een groep kom waar ik al spelers ken. Ik hoop de rest van de spelersgroep ook snel beter te leren kennen", klonk het op de website van Tottenham. "Ik ben heel fier om een speler van Tottenham te zijn. Ik hoop dat ik een prachtige tijd ga beleven in dit team. Ik kijk alvast enorm uit naar dit avontuur."

211 keer bekeken