Italiaans bondscoach moet naar rechtbank

Antonio Conte moet zich bij de Italiaanse rechtbank verantwoorden in een zaak rond matchfixing. De naam van de Italiaanse bondscoach viel vorige week in een dossier over sportieve fraude.

De feiten dateren van vijf jaar geleden, toen Conte nog coach was bij Siena.  Toenmalige spelers hebben bevestigd dat hij betrokken was bij matchfixing van de gewonnen uitwedstrijden in Novara en Albinoleffe. Dankzij die zeges werd Siena in 2011 tweede in de Serie B, waardoor het rechtstreeks promoveerde naar de hoogste klasse.

Het is niet de eerste keer dat Conte genoemd wordt in een matchfixingzaak. Zo werd hij als coach van Bari al eens ondervraagd in soortgelijk dossier. Ook als oefenmeester van Juventus zat hij in het seizoen 2012/2013 al eens een schorsing van vier maanden uit.

Het Hof van Cremona stelt naast de Italiaanse bondscoach ook meer dan vijftig anderen in beschuldiging voor vermeende wedstrijdvervalsing. Zo worden ook onder meer voormalige Lazio-kapiteins Stefano Mauri en Giuseppe Signori in de rechtbank verwacht. Carlo Tavecchio, voorzitter van de Italiaanse voetbalbond, gaf inmiddels aan dat Conte niet voor zijn job als bondscoach hoeft te vrezen. 

138 keer gelezen