Logan Bailly tekent vandaag bij Celtic

Logan Bailly tekent in principe vandaag een contract bij de Schotse grootheid Celtic Glasgow. De Luikenaar lag nog onder contract en dus krijgt OHL boter bij de vis. "Logan verlaat OHL door de grote poort", klinkt het. "De doelman had immers een belangrijk aandeel in de promotie naar eerste klasse".

De 29-jarige Luikenaar, die op Den Dreef nog een contract tot eind 2016 had, kwam in 2002 bij de A-kern van Racing Genk, waar hij in het seizoen 2003-2004 uitgeleend werd aan Heusden-Zolder. In 2009 verliet hij de Genkenaars voor het Duitse Borussia Mönchengladbach, dat hem in het seizoen 2011-2012 eerst aan het Zwitserse Neuchâtel en nadien opnieuw aan Genk uitleende. In 2012 verbrak Mönchengladbach in onderling overleg het contract met Bailly, zodat hij transfervrij overkwam naar OHL. Daar groeide de ex-Rode Duivel (acht caps, zeventien selecties) al snel uit tot een van de sterkhouders.

Nu krijgt de doelman opnieuw de kans van zijn leven om zich te tonen op het Europese toneel. De Schotse landskampioen komt immers uit in de tweede voorronde van de Champions League. 

Naast de op til zijnde uitgaande transfer had OHL maandag overigens ook inkomend nieuws, want de aanvallende middenvelder Leandro Trossard wordt voor één seizoen gehuurd van Racing Genk. Vorig seizoen trof de 20-jarige Trossard liefst zestien keer raak bij Lommel United. "De papiermolen moet nog zijn werk doen, maar Leandro wordt dinsdag op de training verwacht", klinkt het. "Trossard is een geboren en getogen Limburger die tijdens zijn jeugd voetbalde voor Lanklaarse VV, Real Neeroeteren, Patro Eisden Maasmechelen en Bocholter VV. In 2010 trok Leandro naar Racing Genk. Daar vervolledigde hij zijn jeugdopleiding en amper twee seizoenen later stootte hij door naar de A-kern. Op 13 mei 2012 maakte de toen 17-jarige Trossard zijn debuut op het hoogste niveau. Bij OHL vindt Trossard zijn maatje Romero Regales terug. Vorig seizoen zette dit duo de Gestelse Dijk regelmatig in vuur en vlam."

 

344 keer gelezen