Barcelona strikt Arda Turan

Arda Turan trekt de deuren van Vicente Calderón achter zich dicht. De flankaanvaller van Atlético Madrid trekt naar Barcelona, al is de transfer nog afhankelijk van de nieuwe voorzitter van de Catalanen.

De treble-winnaar legt 34 miljoen euro op tafel voor de 28-jarige Turk. Dat bedrag kan nog oplopen tot 41 miljoen euro. De definitieve komst van Turan is wel nog afhankelijk van de opvolger van Josep Bartomeu, die de 81-voudige international aantrok. Op 18 juli houdt Barcelona voorzittersverkiezingen. Indien de nieuwe voorzitter Turan niet bij de club wil, wordt de verbintenis alsnog verbroken. In dat geval kan Atlético Madrid zijn middenvelder terugkopen voor 30 miljoen euro.

Voor het eerst sinds de excentrieke doelman Rüştü Reçber speelt er nog eens een Turk in Camp Nou. Turan is na Aleix Vidal (Sevilla) al de tweede zomertransfer van Barcelona. Beiden kunnen echter pas vanaf januari het shirt van Barcelona aantrekken. De Catalanen hebben nog tot eind dit jaar een transferverbod, waardoor nu binnen gehaalde spelers nog een half jaartje moeten wachten.

218 keer gelezen