Jelle vossen voor 3,5 miljoen naar Burnley

Jelle Vossen trekt naar de Engelse tweedeklasser Burnley. Enkel administratieve formaliteiten staan nog tussen zijn overgang en stap naar het buitenland. Afgelopen seizoen speelde hij al op uitleenbasis bij Middlesbrough in de Engelse tweede klasse.

Jelle kwam in 2000 van KSK Tongeren naar de jeugdopleiding van KRC Genk. In 2006 maakte hij er zijn debuut in de hoogste Belgische competitie en in 2009 mocht hij met de bekerwinst al een eerste prijs op zijn palmares schrijven. In 2009 werd hij uitgeleend aan Cercle Brugge om meer speelkansen te krijgen en zich zo verder te ontwikkelen. Vervolgens kon hij in 2010 onder Vercauteren een basisplaats veroveren bij KRC Genk. Een titel op het einde van het seizoen werd de beloning. In 2013 kon hij zelfs als kapitein zijn derde prijs, de Beker van België, in de lucht steken.

Eind 2014 werd de 26-jarige aanvaller, die zijn zinnen had gezet op een buitenlandse uitdaging, voor één seizoen verhuurd aan het Engelse Middlesbrough. Het huurcontract omvatte ook een aankoopoptie. De Engelse club benutte die optie echter niet en dus meldde Vossen zich afgelopen maandag (29/6) terug bij KRC Genk.

Volgens Genk ging hij samen met zijn entourage meteen aan tafel met AD Janssens en TD de Condé. Dat was een constructief gesprek maar hij kreeg ook de goedkeuring om een concrete buitenlandse piste te onderzoeken. Vossen trok afgelopen vrijdag dan voor de eerste maal zijn trainingsplunje van KRC Genk aan, maar achter de schermen werden ondertussen de akkoorden gevonden voor een transfer naar Burnley. De club uit Lancashire is bereid om de gevraagde 3,5 miljoen euro te betalen.

“We zien zo opnieuw één van onze ontwikkelde jeugdspelers naar het buitenland trekken. De club wil Jelle dan ook enorm bedanken voor zijn inspanningen bij KRC Genk. Met zijn vele doelpunten maar ook zijn werkkracht, zijn rol als voortrekker in de ploeg en het feit dat hij als jeugdspeler kon doorgroeien tot kapitein van de A-kern, is hij een voorbeeld voor de volgende generaties. We wensen hem heel veel succes in zijn verdere carrière.”

277 keer bekeken