Zulte-Waregem versterkt defensie

Zulte Waregem heeft zijn defensie versterkt met Joël Sami. De 30-jarige Franse Congolees komt over van AS Nancy en biedt de ervaring waarnaar coach Francky Dury zocht.

Sami is een centrumverdediger die meer dan 100 wedstrijden in de Ligue 1 op de teller heeft staan. Hij tekende in het Regenboogstadion een contract voor twee jaar, met optie op een derde. De Congolees is tevreden met de nieuwe uitdaging in zijn carrière: "Na jarenlange trouwe dienst bij Nancy was het tijd voor een nieuwe uitdaging in een andere competitie. Nu Zulte Waregem komt aankloppen, laat ik die kans niet liggen. Ik volg de Belgische competitie al een tijdje. Ik zou mezelf omschrijven als een ervaren duelkrachtige verdediger."

Hij is al de tiende zomertransfer van Essevee. Eerder haalde Zulte-Waregem ook Cédric D'Ulivo (Waasland-Beveren), Steve De Ridder (Kopenhagen), Kenny Steppe (Waasland-Beveren), Abdou Diallo (AS Monaco), Marvin Baudry (Amiens), Mbaye Leye (Lokeren), Christophe Lepoint (Charlton Athletic) en Stephen Buyl (Cercle Brugge).

263 keer gelezen