Gastland Chili wint eerste Copa América

Chili heeft voor het eerst in de geschiedenis de Copa América gewonnen. Het versloeg Argentinië na strafschoppen. Na 120 minuten hadden beide teams niet gescoord. Voor Lionel Messi is het al de tweede finale van een groot landentornooi die hij verliest, na de WK-finale tegen Duitsland vorig jaar.

De Chilenen begonnen met veel power aan de wedstrijd. Ze hadden balbezit en gingen stevig in duel, de Argentijnen waren op countervoetbal aangewezen. Bovendien verloren de bezoekers Di Maria met een spierblessure en kwam Messi heelhuids uit een aanslag van Medel. De overgave van Chili zette zich niet om in kansen. Doelman Romero moest zich één keer reppen op een schot van Vidal. Aan de overkant kopte Agüero pal op Bravo. maar meer doelgevaar was er niet in de eerste helft. 

Ook in de tweede helft werd er niet gescoord, al trapte Sanchez een lepe steekpass voorlangs en schoof invaller Higuain een voorzet van Lavezzi slechts millimeters naast. Nadat er ook in de verlengingen niet werd gescoord, werd de Copa beslist vanaf de stip. Chili won met 4-1 en miste geen enkele strafschop. Bij de Argentijnen deden Banega en Higuain dat wel. Geen vierde trofee in anderhalve maand dus voor Messi en Mascherano, wel voor Chileens doelman Bravo. Hij won eerder dit jaar al de Primera Division, de Copa del Rey en de Champions League. 

290 keer bekeken