Gillet is nog niet van Mechelen

KV Mechelen heeft de overgang van doelman Jean-François Gillet nog niet kunnen afronden. "We hadden gehoopt hem reeds te kunnen aankondigen. We wachten nog op documenten voor vrijgave door zijn club Catania, waarmee we reeds een akkoord hebben", vertelt KVM-voorzitter Johan Timmermans.

"Ze hebben ons beloofd dat het vandaag nog in orde zou komen, dus mogelijk volgt er in de loop van de dag nog nieuws. Intussen traint Gillet afzonderlijk om zijn conditie te onderhouden. We willen hem voor een seizoen huren, met optie", aldus Timmermans. De Italiaanse tweedeklasser beleeft echter lastige tijden, want de voorzitter bekende onlangs schuld in de omkoopzaak rond zijn club. Hij zou vijf wedstrijden vervalst hebben om zo te voorkomen dat Catania uit de Serie B zou zakken.

De 36-jarige Gillet was nog maar sinds januari dit jaar in dienst bij de club. In het verleden was ook hij al een tijdlang geschorst voor zijn aandeel in het omkoopschandaal Calcioscommesse', toen hij nog in doel stond bij Bari. Bij 'Malinois' moet Gillet met nieuwkomer Colin Coosemans de strijd om de plaats onder de lat aangaan. 

 

250 keer gelezen