AC Milan heeft Bacca definitief beet

Carlos Bacca voetbalt komend seizoen in de Serie A. AC Milan heeft met Sevilla een akkoord bereikt over de transfer van de Colombiaanse aanvaller. Indien hij slaagt voor zijn medische testen, tekent hij een vierjarig contract.

De ex-aanvaller van Club Brugge zal volgens Italiaanse media 3,5 miljoen euro per jaar verdienen in de Noord-Italiaanse modestad. Milan betaalt aan Sevilla dus de gevraagde 30 miljoen euro, die in zijn opstapclausule was vastgelegd.

Met Sevilla won Bacca twee keer op rij de Europa League. Afgelopen seizoen was hij in Andalusië in 56 wedstrijden goed voor 28 doelpunten. Met Colombia was hij onlangs nog actief op de Copa America, maar dat toernooi eindigde voor hem in mineur met een rode kaart na een opstootje met Barça-ster Neymar.

De transfer van Carlos Bacca is ook goed nieuws voor vicekampioen Club Brugge, want blauw-zwart dwong bij de verkoop van zijn Colombiaanse goudhaantje in de zomer van 2013 aan Sevilla een percentage af op de eventuele meerwaarde in de doorverkoop. Bacca wordt na Jean-Pierre Papin de tweede speler in de geschiedenis die zowel voor Club Brugge als AC Milan zal spelen.

277 keer gelezen