OHL haalt twee nieuwe verdedigers

Promovendus Oud-Heverlee Leuven heeft donderdag twee nieuwe verdedigers vastgelegd. De Griekse centrale verdediger Konstantinos Rougalas tekende een contract voor twee seizoenen (met optie), de Servische linksback Slobodan Urosevic wordt gehuurd (met aankoopoptie).

De 21-jarige Rougalas is een oude bekende van coach Jacky Mathijssen en assistent Sven Vandenbroeck. De centrale verdediger van 1m92 voetbalde immers bij Fostiras toen dat Griekse team onder leiding van Mathijssen en Vandenbroeck. Nadien trok Rougalas op huurbasis naar het B-elftal van Atletico Madrid. Vorig seizoen voetbalde de voormalige jeugdinternational in eigen land bij Iraklis. Met Slobodan Urosevic, een 21-jarige Serviër, haalt OHL naar eigen zeggen een groot talent in huis. Deze linksback, die ook als defensieve middenvelder uit de voeten kan, wordt voor één seizoen (met aankoopoptie) van Napredak Krusevac gehuurd. In 2013 won Urosevic met de U19 van Servië het EK door in de finale Frankrijk te verslaan.

Eerder versterkte OHL zich al met onder meer Jordan Remacle, Romero Regales en Pierre-Yves Ngawa. De Leuvenaars, die woensdag met Just Eat nog een nieuwe hoofdsponsor voorstelden, spelen hun eerste competitiewedstrijd van komend voetbalseizoen op zaterdag 25 juli op het veld van KRC Genk.

471 keer gelezen