Overname Moeskroen goedgekeurd

“De overname van Moeskroen-Péruwelz door een groep investeerders rond de Israëlische spelersmakelaar Pini Zahavi is een feit”, dat bevestigt de voorzitter van Moeskroen, Edward Van Daele. Het bestuur van de eersteklasser heeft de overname goedgekeurd op een uitzonderlijke beheerraad. De investeerders zouden zo’n 8,5 miljoen euro betaald hebben voor Moeskroen.

Voorzitter Edward Van Daele reageert opgetogen op het nieuws. “We hopen hiermee ons verblijf voor de komende seizoenen in eerste klasse gewaarborgd te hebben”, zegt hij. “We hebben heel wat kandidaten over de vloer gehad. We hadden van in het begin een goed gevoel bij deze investeringsgroep.” In de overeenkomst staat duidelijk dat de ‘lokale verankering’ van de club gewaarborgd moet blijven.

Dankzij de overname krijgt Moeskroen plots financieel heel wat meer mogelijkheden. "Ons sportieve budget is nu verdubbeld", zegt Van Daele. "Dat wil zeggen dat we de komende weken een pak slagkrachtiger zullen zijn op de transfermarkt. We hopen snel nieuwe versterkingen te kunnen bekendmaken.”

De Israëliër Pini Zahavi is een topmakelaar in de voetbalwereld die nauw betrokken is bij Chelsea. De kans is dus groot dat er via hem spelers worden uitgeleend aan Moeskroen. “Zeer waarschijnlijk zullen we inderdaad beloftevolle, jonge buitenlanders over de vloer krijgen, die anders onhaalbaar zouden zijn voor ons”, reageert de voorzitter van Moeskroen. “Een goede zaak dus, want ze zullen ons zeker versterken." 

167 keer gelezen