Cercle Brugge vangt bot bij het BAS

De eis van Cercle Brugge om Moeskroen-Péruwelz (RMP) uit te sluiten als lid van de Pro League is ongegrond verklaard door het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS). De komende dagen bekijkt de club of ze nog verdere gerechtelijke stappen zal zetten. “De Arbitrale Beslissing telt negentien bladzijden. De motivatie van deze beslissing wordt geanalyseerd, waarna Cercle definitief een standpunt zal innemen”, laat de club weten.

Cercle Brugge maakte de uitspraak zelf bekend op haar website. De hele zaak kadert in de soap rond de toegekende licentie van Moeskroen. Cercle vond dat Moeskroen die licentie onterecht had verkregen en ging in beroep tegen de beslissing. Dat was niet naar de zin van Moeskroen, die op haar beurt een burgerlijke procedure startte tegen Cercle. Vervolgens eiste Cercle de uitsluiting van RMP uit de Pro League, omdat die burgerrechtelijke procedures verbiedt.

De West-Vlamingen behalen zo voor een tweede keer ongelijk. Ook in de procedure bij het BAS van Cercle en Lierse om de licentie van Moeskroen af te nemen, was het resultaat negatief voor beide clubs. 

213 keer gelezen