Anderlecht stelt Obradovic voor

Anderlecht heeft maandagmiddag zijn eerste zomertransfer voorgesteld: Ivan Obradovic. De Serviër komt over van KV Mechelen en tekent een contract voor vier seizoenen bij paars-wit. “Ik ben heel blij dat ik deel mag uitmaken van de grootste club van België”, reageerde hij op de persconferentie.

De linksback Obradovic is een Servisch A-international. Begin vorig seizoen streek hij na een zware knieblessure neer in Mechelen na eerdere passages bij FK Teleoptik, Partizan Belgrado en Real Zaragoza. Bij Malinwa had hij nog een lopend contract tot 2018, maar dat werd dus door Anderlecht afgekocht. Volgens verschillende bronnen bedraagt de transfersom zo’n twee miljoen euro.

“Voel me vereerd”

Obradovic reageerde heel blij tijdens zijn voorstelling: “Ik voel me heel vereerd dat ik deel mag uitmaken van deze club. Ik heb in mijn carrière veel ups en downs gekend. Als je dan hier kan tekenen, mag je echt niet twijfelen.”

Bij Anderlecht zal de Serviër de concurrentie moeten aangaan met clubicoon Olivier Deschacht. “Ik ben niet bang voor concurrentie. Die heb je overal. Zeker in de Servische nationale ploeg. ik ben het dus wel gewoon. Bovendien zie ik hem niet als een concurrent, maar als een collega.”

Milan Jovanovic

Algemeen manager van Anderlecht, Herman Van Holsbeeck had nog een leuk verhaal rond de transfer. “Vorig jaar al belde Milan Jovanovic mij op en zei me: ‘Herman, doe mij een plezier en ga eens naar KV Mechelen kijken. Daar speelt nu een landgenoot van mij. Hij is zwaar geblesseerd geweest, maar als hij in Mechelen weer fysiek top kan worden, dan wordt hij de beste linksback van de Belgische competitie.’ Milan kent het voetbal goed en dus hebben we zijn raad opgevolgd.” Jovanovic zelf was ook aanwezig tijdens de voorstelling van zijn landgenoot.

477 keer gelezen