Verhaeghe ontsnapt aan straf

De voetbalbond heeft beslist om Bart Verhaeghe niet te straffen voor het binnendringen van de kleedkamer van de scheidsrechter. De Raad van Eer beslist dat de voorzitter van Club Brugge “menselijk reageerde”.

Tijdens de rust van de thuiswedstrijd tegen Moeskroen-Péruwelz trok Verhaeghe naar de kleedkamer van scheidsrechter Christophe Dierick. Dit omdat Victor Vazquez zich tijdens die bewuste wedstrijd ernstig blesseerde. De Raad van Eer zegt dat Verhaeghe onmiddellijk reageerde op het feit dat één van zijn spelers ernstig gekwetst was. Hij won informatie in over de blessure van Vazquez en ging die meteen melden aan Dierick.

Niet alleen Verhaeghe, maar ook Dierick bevestigt dat verhaal. De ref getuigde dat het gesprek in de kleedkamer uitsluitend te maken had met de blessure van de Spanjaard. De Raad van Eer stelt vast dat Verhaeghe op geen enkel moment probeerde om invloed op de scheidsrechter uit te oefenen. Zij noemen het een louter ondoordachte en impulsieve reactie. Gezien de bondsreglementen niet toelaten de uitspraak in een tuchtrechtelijke zaak op te schorten, heeft de Raad van Eer er maar voor gekozen Bart Verhaeghe de laagst mogelijke tuchtrechtelijke sanctie op te leggen, met name een berisping.

466 keer gelezen