"Met Genk terug naar de top"

Racing Genk heeft donderdag in de Cristal Arena de nieuwste aanwinst Igor De Camargo voorgesteld. De 32-jarige spits komt over van Standard Luik en ondertekende in Limburg een contract voor twee seizoen, met optie voor een derde seizoen.

"Igor is een speler die ervaring in de ploeg brengt", vertelde kersvers Genk-coach Peter Maes. "Hij is niet alleen in de kleedkamer een leider, ook op het veld heeft hij die leiderscapaciteit. Daarnaast is hij een speler met kracht en maturiteit en bovendien is hij een meester in het bijhouden van de bal."

Bij de Genkenaars kan De Camargo komend seizoen eventueel een droomkoppel vormen met Jelle Vossen, als de van Middlesbrough teruggekeerde aanvaller beslist om bij Racing te blijven. "Ik heb geen dromen. Wie rendement haalt zal spelen, maar daar moet voor gewerkt worden. Igor heeft genoeg ervaring om zich aan te passen. Voor mij is het belangrijk dat de spelers hongerig zijn", besloot Maes.

Met deze transfer wil KRC Genk duidelijk een nieuwe wind op het veld en in de kleedkamer laten waaien. "Genk heeft nood aan stabiliteit", vulde sportief directeur Dimitri De Condé aan. "Met Igor hebben wij vooral gemikt op zijn positieve instelling in de kleedkamer. Zoals wij hem kennen is hij zeer dominant en positief ingesteld. Bovendien kan hij met zijn ervaring de jongeren helpen ontluiken. De Camargo is een speler die je niet gemakkelijk kan vinden. Hij is een targetspits met scorend vermogen die iedere club zou willen."