Carlos Tévez terug naar Boca Juniors

Wat al even in de lucht hing wordt nu werkelijkheid: Carlos Tévez keert na negen seizoenen in Europa terug naar zijn vaderland. De spits gaat opnieuw voor zijn jeugdclub Boca Juniors voetballen, zo meldt de secretaris-generaal van de club.

De 31-jarige Argentijn arriveerde in 2006 bij West Ham, maar werd al na één seizoen weggeplukt door Manchester United. In drie seizoenen onder Alex Ferguson won hij zowel de Premier League als de Champions League. Nadien maakte hij een gevoelige overstap naar stadsrivaal Manchester City. Ook daar pakte Tévez de titel, wat van hem de enige speler ooit maakt die met beide clubs uit Manchester kampioen werd.

De voorbije twee seizoenen kwam hij uit voor Juventus, waarmee hij twee titels en één beker pakte. Begin deze maand verloor hij met de Oude Dame nog de finale van de Champions League tegen Barcelona. Tévez is momenteel nog actief op de Copa América, waar hij morgenavond met Argentinië de kwartfinale tegen Colombia speelt. Volgens Cesar Martucci, de secretaris-generaal van Boca Juniors, tekent hij na het tornooi een contract bij de club.

189 keer gelezen